Осуетиха незаконна продажба на уникална револверна сабя

  • 25 септември 2020 16:13

  • 872
  • 0
Осуетиха незаконна продажба на уникална револверна сабя
© ОДМВР - Стара Загора

На 24 септември 2020 г., при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“, на ОД на МВР-Стара Загора и на РУ-Чирпан е била осуетена незаконна продажба на уникална револверна сабя, съобщиха от МВР. 

Установено е, че реликвата е била обявена за продажба в интернет сайт от 50-годишен мъж. При извършените процесуално-следствени дейности в жилище в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, обитавано от мъжа, е открит и иззет мобилен телефон.

Установено е, че той е използван за регистрация на профила, от който е излъчена обявата за продажба на оръжието в електронен аукцион.

На адреса са открити още портупей (кожен ремък за носене на оръжие), тепляк и мраморни археологически предмети от римската епоха. Процесуално - следствени действия са проведени и на служебен адрес на съпругата на 50-годишния мъж в гр. Чирпан. Тя доброволно е предала компютърна конфигурация, използвана за създаване на фалшив профил и излъчване на обявата в аукциона.

Гранични полицаи разкриха голямо количество незаконно съхранявани антични предмети

50-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава.

В Окръжната прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за незаконна продажба на нерегистрирана културна ценност - револверна сабя – престъпление по чл. 278а ал. 1 от Наказателния кодекс.

(Снимки: ОДМВР - Стара Загора)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини