15-годишен открадна кола и я катастрофира при опит да избяга от полицаи

  • 25 септември 2020 12:11

  • 771
  • 1
15-годишен открадна кола и я катастрофира при опит да избяга от полицаи
© Булфото (архив)

Шуменец на 15 години е задържан в полицейския арест след пътно произшествие в светофар, при опит да избегне полицейска проверка с краден автомобил, след като не спрял на стоппалка. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 0.55 часа на 25 септември, на централния булевард "Славянски", близо до пл. "Кристал" в Шумен, полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоппалка на водач на лек автомобил "Рено Лагуна" с шуменска регистрация. Водачът не спрял и ускорил скоростта.

Крими бургазлия без книжка си спретна гонка с полицаи на пътя

Автомобилът бил последван от екип на пътната полиция. На кръстовище, на улиците "Станционна" и бул. "Мадара", водачът се блъснал в светофар. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият, но са установени от полицейския екип.

Изяснена е самоличността им. Водачът е 15-годишен шуменец, а спътничката му - 13-годишна от града. Двамата са прегледани в МБАЛ-Шумен, където е установено, че нямат травматични увреждания.

Момичето е предадено на родителите му, а момчето било задържано за срок до 24 часа в РУ-Шумен, след като било изяснено, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. "Петър Берон" в града. Кражбата е била заявена от 56-годишната му собственичката.

25-годишен предизвика екшън като на филм по столични булеварди

След произшествието, освен по автомобила, са нанесени щети по светофарната уредба, по пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.25 | 12:38

1
Боклуци

Добави коментар

Водещи новини