Домашна наркооранжерия разкриха край Кърджали

25 септември 2020 12:01

Домашна наркооранжерия разкриха край Кърджали
© Булфото (архив)
557 1

Домашна наркооранжерия и двама притежатели на дрога са били установени при специализирана операция на РУ-Кърджали вчера за противодействие на престъпления, свързани с придобиване, съхранение и разпространение на наркотични вещества.

При извършено претърсване в къща в село Калоянци, обитавана от 24-годишен, полицаи открили 70 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. В селскостопанска постройка в двора на къщата били намерени растения в 8 саксии с общо тегло 3,5 кг от същия вид дрога.

Криминалисти разбиха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия в Съединение

Наркотиците са иззети, а притежателят им задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 и чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс за притежание и отглеждане на високорисково наркотично вещество.

Два вида наркотици били намерени при обиск на 35-годишен в село Висока поляна – 0,5 грама кокаин и 1,5 грама марихуана.

Видът на наркотичните вещества бил определен с тест. Мъжът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Работата по двата случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващи полицаи в РУ-Кърджали.

Радина Лазарова
557 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2020.09.25 | 13:00

12508
Крайно време е марихуаната да се легализира и обложи с данъци!

Добави коментар

Водещи новини