Машинист и помощник-машинист пострадаха заради вандали, хвърляли камъни по локомотив

Бързият влак № 8601 от София за Бургас престоя в гара Септември 62 минути поради счупено челно стъкло на кабината на локомотива.

При разминаване на композицията с бързия влак № 8640 от Стара Загора за София в участъка между Белово и Септември, от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас. Вследствие на извършеното деяние е счупено предното стъкло на движещия се локомотив, който обслужва бързия влак от София за Бургас.

При счупването на стъклото са пострадали машиниста и помощник-машиниста в локомотива. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите. Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака.

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Коментари

 1. 2020.09.18 | 15:44
  Скорошно оздравяване колеги ! Преди седмица ми се случи нещо подобно с бърз влак 2601 между спирка Варна и гара Тополи !
 2. 2020.09.18 | 15:20
  До първите двама коментирали: Дрънкате глупости! Нито са протестиращи, още по-малко хора на президента! Вандали са това - без цвят, без пристрастия, но най-вече без мозък!!! Скорошно възстановяване на колегите!!!
 3. 2020.09.18 | 14:13
  emi protestirat horata normalno
 4. 2020.09.18 | 13:38
  Тия дето са хвърлят камъни са от хората на президентът и имат основание за това..чувстват се потиснати от политическата ситуация..
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет