Задържаха извършител на грабеж в Плевен

  • 10 септември 2020 09:42

  • 706
  • 0
Задържаха извършител на грабеж в Плевен
© Getty Images/Guliver

Полицейско разследване на служители от Второ РУ – Плевен установи извършител на грабеж. Оперативно – издирвателните действия са стартирали незабавно след постъпил сигнал на 8 септември. 

По информация на тъжителя – 28 годишен, около 13:30 часа е отишъл в жилище в град Плевен в ж.к."Мара Денчева",  за да си закупи наркотични вещества. В апартамента били трима непознати. След заплахи те му отнели 1 700 лева. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. 

Мними наркодилъри отнеха 1700 лева от клиент в Плевен

От проведените бързи и незабавни оперативни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен извършителят на деянието – 30-годишен от Кнежа. Установени и разпитани са свидетели на престъплението. При заградителни мероприятия грабителят е задържан в таксиметров автомобил.

След извършен личен обиск в него са открити по-голямата част от инкриминираната парична сума, както и полиетиленов плик с размери 20 х 15см., съдържащ съцветия от суха зелена тревиста маса с тегло около 10 гр. По негови данни съдържанието е марихуана.

Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура гр.Плевен. 30-годишният е привлечен в качеството на обвиняем по воденото досъдебно производство, като с разпореждане на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа и приведен с ОЗ "СА" към затвора гр.Плевен.

Последвайте канала на

Novini.bg
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини