Измамник се представи за полицай и прибра парите и златото на баба в Силистра

  • 03 септември 2020 12:22

  • 921
  • 0
Измамник се представи за полицай и прибра парите и златото на баба в Силистра
© Pixabay

По горещи следи служители на РУ-Силистра установиха 28-годишен, съпричастен към извършена вчера телефонна измама. Нейна жертва станала 74-годишна жена от областния град, съобщиха от МВР.

На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който заявил, че домът ѝ е набелязан от крадци, действащи агресивно и брутално. За нейна сигурност предложил да вземе на съхранение в полицията ценностите в семейството – 2 075 лева и две златни халки, които жената предала на непознат в близост до дома си.

Измамиха жена с кредит през мобилно приложение

След сигнала в полицията веднага са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в рамките на които по горещи следи бил установен 28-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа.

Към момента е изяснено, че мъжът е участвал в качеството на куриер в престъпната схема. Продължава работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към него.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново напомнят: Не давайте пари и ценности на непознати по никакъв повод! Не се доверявайте, независимо какво ви казват и за какви се представят. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се близките си или потърсете съдействие на тел.112.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини