Огнеборците се борят за овладяването на два пожара в Старозагорско

03 септември 2020 10:30

Огнеборците се борят за овладяването на два пожара в Старозагорско
© Булфото (архив)
282 1

Огнеборците са борят за овладяването на два пожара в Старозагорско. Това съобщи пред БТА началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стоян Колев.

Пожарът пламнал в района на старозагорското село Остра могила вчера по обед е стигнал до Старозагорските бани през нощта. Шест екипа се борят с огнената стихия. Огънят е засегнал над 1000 дка лесонепригодни площи и низова широколистна растителност. Вторият пожар е избухнал край чирпанското село Изворово. На място има четири екипа, които се борят с огнената стихия, която бушува в над 400 декара стърнища и борови насаждения.

Два големи пожара горят в Старозагорска област

"Теренът е доста сложен. Пожарът гори на няколко места, гаси се предимно на ръка. Няма опасност за околните населени места, няма опасност и за хората, които живеят в самото населено място", заяви за БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

По думите и при двата пожара няма пряка опасност за най-близките населени места, къщи и стопански постройки. Направени са негорими ивици, които спират огъня. В гасенето участват освен десетки огнеборци, военни от полигона "Змейово" и доброволци. Към тях днес тази сутрин са се присъединили и екипи на противопожарните служби от комплекса "Марица изток".

Причините, довели до двата големи пожара, се изясняват, но вероятно става дума за човешка небрежност, коментира пред БТА комисар Стоян Колев.
 

Радина Лазарова
282 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ВИТОША

2020.09.03 | 10:44

136673
МУТРИ ВЪН

Добави коментар