Пожарът край Сливен продължава да гори, военен хеликоптер ще помага за гасенето му

  • 30 август 2020 17:20

  • 1518
  • 3
Пожарът край Сливен продължава да гори, военен хеликоптер ще помага за гасенето му
© Министерство на отбраната

Все още не е потушен пожарът край Сливен, който избухна вчера следобед.

Към момента гори боровата гора над селата Селиминово и Малко Чочовен. Днес в гасенето се включва и тежка армейска техника, която ще прави просеки за овладяване на огъня.

Пожарът в Сливенско все още не е овладян

Това съобщи пред журналисти главен инспектор Андрей Алексиев, от пожарната в Сливен, цитиран от БТА. По думите му обстановката е по-спокойна спрямо снощи. Изгорели са около 60 дка борови насаждения и над 200 дка сухи треви и храсти. Не са ясни причините за възникването на пожара.

Гората по пътя към стрелбище "Батмиш", западно от Сливен, горя в събота следобед. Пожарът обхвана борове. В гасенете се включиха и доброволци от Туристическото дружество "Стоте войводи" в Сливен.

Хеликоптер Ми -17 от състава на Военновъздушните сили излетя в 16.35 ч. днес, 30 август, от авиобаза Крумово, за да окаже помощ в гасенето на горския пожар, възникнал в района на село Селиминово, област Сливен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тричленният екипаж има задача да облива горските масиви от въздуха, като използва системата за борба с пожари „bambi bucket“, с която е оборудван вертолетът.

Командир на екипа е майор Борислав Тасков, втори пилот – капитан Димитър Танански, а борден техник – офицерски кандидат Георги Петров.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1518 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини.бг се съчинява от Улав писач шизофреник

2020.08.30 | 16:12

1
Всички коментари срещу протестиращите и Президента са негови, показва се под различи имена, включително и женски, пише с плакатни букви за да привлече внимание, също и латински. Статиите му издават неграмотност, коментарите му са му са шизофренични и цинични. Вирусът е основна тема когато трябва да скрие нарастващи протести. Таблиците и диаграмите му са негова измислица, Новини.бг е сайт на лъжата. До скоро пускаше тук Троянски вируси за да накаже инакомислещите. Не отваряйте анкетите му, може да са заразни. Чакаме СЕМ да провери за законност тоя медиен боклук. провери за законност тоя медиен боклук.

2020.08.30 | 17:52

3
Шизофреника се е обадил хахахах и обижда и яде лай.на клавиатурата му е омазана в кафяво само бълва обиди и заплахи докато мастурбира на идола си Бойко пппппппппппппппппппппхааххахахха
Уродливо създание си

2020.08.30 | 17:50

2
ПОМИЯР- ЛУМПЕН!

Добави коментар

Водещи новини