Гардът на братя Галеви остава в ареста

  • 27 август 2020 17:56

  • 2686
  • 1
Гардът на братя Галеви остава в ареста
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата, който бе задържан вчера в Дупница от антимафиоти, е с повдигнато обвинение, но не за изчезването на 43-годишния Янек Миланов, предаде dir.bg.

Каплата остава за 72 часа в килията с прокурорско нареждане заради неправилно съхранение на боеприпаси и оръжие, открити при обиск в дома му. Той бе задържан вчера на паркинга пред заведение в "Горна махала" в Дупница. Днес бившият гард на Пламен Галев и Ангел Христов е приведен в следствения арест в Кюстендил. Каплата е последният човек, с когото се е видял безследно изчезналият Янек.

Задържаха бивш гард на Галеви за изчезването на Янек от Дупница

Следите на 43-годишния дупничанин се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години. За последно Янек бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви, с когото имали стара вражда. Каплата обаче категорично отричал да знае какво се е случило с Миланов. Пред разследващите той заявил, че Янек е слязъл от джипа му невредим.

По неофициална информация Капланов ще бъде разпитан на детектор на лъжата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2020.08.27 | 18:14

1
"Вържи кучето, че да е мирен попа!", или беше обратното??? Вече не помня... Номера е някой да е вързан публично. Като куче, или като поп. Все едно

Добави коментар

Водещи новини