Закопчаха рецидивиста Цигулката, принуждавал 16-годишна да проституира

  • 19 април 2012 10:24

  • 980
  • 0
Закопчаха рецидивиста Цигулката, принуждавал 16-годишна да проституира
©

Служители на РУП-Ботевград задържа 41-годишен рецидивист, отправял закани за убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът бил задържан във вторник, минути след като въоръжен с нож нахлул в къща на ул. “Кирил и Методий” в Ботевград. Причината била, че там се криела неговата изгора - 16-годишно момиче, с което до скоро живеели заедно. След като не му позволили да я види, насилникът изгубил контрол, опитал да уцели стъписаните роднини с ножа и дървото, които държал в двете си ръце. С големи усилия стопаните успели да го изгонят от дома си. Пред полицаите непълнолетната разказала, че системно била малтретирана и дори принуждавана от 41-годишния Н.А. да проституира.

След 24-часовото му задържане, с постановление на прокуратурата му е повдигнато обвинение по чл. 144, ал.3 от НК и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Н.А., който едва преди няколко месеца излязъл от затвора с присъда за грабеж, е с богато криминално досие, многократно осъждан за кражби и грабежи, поясняват от ОДМВР-София.

В хода на разследването криминалистите установили, че едва излязъл оттам, Цигулката добавил в актива си кражба на авто СД плеър, слънчеви очила и други дребни вещи от бензиностанция. От началото на месеца той задигнал хранителни продукти от местен магазин, а от свой съгражданин - мобилен телефон.

Очаква се искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини