Петима души отнесоха глоби за неносене на маски в Търговищко

  • 28 юли 2020 14:00

  • 1879
  • 3
Петима души отнесоха глоби за неносене на маски в Търговищко
© Pixabay

Съставени са пет акта за неносене на маска на жители на Търговищко. Нарушенията на разпорежданията на министъра на здравеопазването са констатирани в периода 20-24 юли, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Търговище.

Актовете са на физически лица за непоставени или неправилно поставени защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба и/или друго предпазно средство за лице. Те са обслужващ персонал в търговски обекти и заведения или клиенти в магазини, конкретизират здравните власти.

Глобиха 10 души без маски в Сливенско

От РЗИ допълват, че в област Търговище заболеваемостта е в рамките на нормалните за сезона стойности.

Острите заразни болести, регистрирани през периода на територията на областта са: два на COVID-19; два на Ентероколит и един на Вирусен Хепатит тип А.

Към днешна дата поставените под карантина жители на петте общини в областта са общо 291 души. От тях 217 се наблюдават от общопрактикуващи лекари, останалите 74 - от РЗИ, съобщават оттам.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДВОЙНИ СТАНДАРТИ

2020.07.28 | 16:28

3
трябва контрол и в софия - половината пътници се возят без маски
Ааа

2020.07.28 | 14:21

2
В Маково всички са с маски!!! Елате да ни видите!!!

2020.07.28 | 14:17

1
в цяла Велико Търновска област никой не носи маски,тук там се мярка частично преминаващ с маска, в малките магазини влизат по 10 души едновременно,без маски, кашлят върху продуктите, плодовете са на пода,всеки може да ги опипва, магазинерите са без маска,не се мият и чистят магазините, но са сложени шишета с дезинфектанти уж че пръскат с тях по земята за пред проверяващите, но тук такива няма,има бълхи вътре в магазините,дерета с ужасна миризма на помия и фекалии и на 10 метра от тези дерета е магазина,не ковид, не хепатит, ами не знам какво ще дойде и дано та да измрат тези изроди прости дето само живеят да замърсяват земята с простотията си

Добави коментар

Водещи новини