Мотоциклетист и шофьор на "Мерцедес" хванати да "летят" на пътя в Пловдивско

  • 27 юли 2020 14:57

  • 1599
  • 0
Мотоциклетист и шофьор на "Мерцедес" хванати да "летят" на пътя в Пловдивско
© Pixabay

Мащабна акция по пътищата на областта проведе пловдивската полиция. През изминалите 12 часа са проверени  1181 моторни превозни средства и 1390 лица.

Засиленият контрол над водачите на МПС цели подобряване безопасността на движение, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане управление на превозни средства след употреба на алкохол и опиати.  Установени са 798 нарушения. Съставените актове за административни нарушения са 146 бр, а наложените глоби по фиш- 206.

22-годишен пловдивчанин с антирекорд от 151 км/ч в града

79 от проверените водачи са управлявали без поставен обезопасителен колан или предпазна каска.  4 от автомобилите са били без сключена застраховка гражданска отговорност. 

Установени са 7 неправоспособни водача. 45 от проверените превозни средства са били с различни технически неизправности.  На 4 от водачите са отнети  свидетелствата за управление на МПС , поради неплатени глоби. 78 от проверените лица са санкционирани за нередовни пътни документи.

Констатираните нарушения по ЗДвП са 124, като три от тях са извършени от пешеходци. Съставените актове за установяване на административни нарушения, свързани  с неспазване на пътни знаци, светлинни сигнали  и маркировка са 27 броя. 

В хода на специализираната операция са задържани 11 водачи, извършили престъпления  по пътищата - двама са шофирали след употреба на опиати, а  9 под въздействие на алкохол.  В 7 от случаите дрегерът е отчел до 1.2 промила, в останалите 2 - водачите са седнали зад волана с над 1.2 промила.

Малко след 20 часа на вчерашния ден, служителите  установили 65-годишен мъж от село Стряма, шофирал в нетрезво състояние. Водачът е управлявал лек автомобил Фолксваген поло с 2.58 промила.

Пиян шофьор вкара трима души, сред които и дете, в болница

За шофиране след употреба на алкохол  и наркотични вещества в ареста на РУ Хисар са задържани двама мъже - 26-годишен софиянец и 48-годишен чуждестранен гражданин, пребиваващ на територията на село Ръжево Конаре. Полевият тест на по- младия мъж реагирал положително на кокаин и марихуана. Дегерът отчел ,че по- възрастният от мъжете шофирал с алкохолна концентрация от 2.93 промила.

На територията на Пловдив, полицейските служители са задържали 35-годишен, криминално проявен мъж,  управлявал превозно средство под въздействие на  марихуана и амфетамин.

В хода на проверките са установени 394 нарушения на скоростните режими.

Камерите на пътните полицаи са заснели водач на мотоциклет и шофьор на Мерцедес, които са се движили по междуградски път със скорост съответно от 151 км/ч. и 148 км/ч.Засилените проверки за контрол на  пътя продължават.

(Кадри: ОДМВР-Пловдив)

Радина Лазарова
1599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини