Двама са задържани за изнудване

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемите Георги Б. и Йордан Й. за извършено от тях престъпление по чл. 214, ал.1, вр. чл.20 ал.2, вр. ал.1, чл.26, ал.1 от НК.

Георги Б. и Йордан Й. са обвинени в това, че в периода от неустановена дата през месец юни 2020 г. до 08.07.2020 г. в гр. Свищов и в гр. София, двамата в съучастие, с шест деяния, с цел да набавят за себе си имотна облага принудили Г. Г., чрез заплашване по телефона - с разгласяване на позорни обстоятелства, да извърши нещо противно на волята му и с това му причинили имотна вреда в общ размер на 6661.00 лева.

За извършеното от обвиняемите престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева, като съдът може да наложи конфискация до 1/2 от имуществото на дееца.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 09.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Георги Б. и Йордан Й. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношения и на двамата обвиняеми.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет