Щети за 46 000 лева са нанесли вандалите в Русе

  • 25 юни 2020 15:22

  • 556
  • 1
Щети за 46 000 лева са нанесли вандалите в Русе
© Pixabay

Община Русе е платила 46 000 лева за възстановяване на щети от вандалски прояви от началото на годината, съобщиха от местната управа в крайдунавския град.

Става дума за надраскани със спрей фасади, изпочупени пейки, кошчета, чешми, детски и фитнес площадки.

Откраднаха снимка от изложбата във Варна на Италианския културен институт

Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев обясни, че камерите за видонаблюдение са регистрирали 16 вандалски прояви, като случаите са предадени на полицията. При шест от тях е заснето как младежи рисуват със спрей по фасадите на сгради, паметници, градинска мебел.

Обект на набези на вандали редовно са подлезите в Русе, както и новоизграденият надлез на международния булевард "България" - драскане със спрей, счупване на стъклата на входните му врати и умишлено унищожаване на камерите за наблюдение са част от посегателствата.

От общинската управа обясняват, че разделителната способност на камерите позволява разпознаването на лица и откриването на извършителите е много лесно. Недев съобщи, че през идната седмица общината ще получи машина за почистване на графити от сградите. Той каза още, че предстои разговор с русенски графитъри, по време на който ще бъдат обсъдени и определени местата в града, където да се твори този вид изкуство.

Мая Йорданова
556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
така

2020.06.25 | 16:15

1
така е в евролибераските ценности. откак боя е забранен като възпитателна мярка. като ги хванат щели да говорят с психолози и психолога щял да открие, че майка му или баща му му казали когато бил на 5 години нещо и той за това не станал човек. мисля, че един бой по добре ще им подействат на такива отколкото 1500 психо лога

Добави коментар

Водещи новини