Закопчаха четирима души при спецоперация в Стара Загора

  • 16 юни 2020 13:33

  • 11219
  • 0
Закопчаха четирима души при спецоперация в Стара Загора
© Булфото (архив)

На 14 юни от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с наркотични вещества.

Около 19 часа, на първокласен път І-5, е спрян за проверка лек автомобил "Форд", управляван от 24-годишна жена и пътници – двама мъже, на 33 и на 44 години.

Над половин кг синтетична дрога намериха полицаи при операция в Кърджали

При извършените процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети 2.45 грама суха зелена тревиста маса - марихуана, и 2.21 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, а при претърсване в жилището, обитавано от 33-годишния мъж в Стара Загора – хероин с тегло 0.63 г.

В хода на операцията е извършено претърсване и изземване и в жилище в с. Дълбоки, обитавано от 38-годишен мъж, при което са намерени и иззети 1.61 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, а в двора на къщата са открити 29 растения канабис, 27 от които посадени в кофички.

Специализирана полицейска операция в Стара Загора. Има арестуван

В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК и чл.354в, ал.1 от НК.

Лицата са задържани за срок до 24 часа, а с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора, на 33-годишения мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини