Свидетел на инцидента с блъснатото от автобус дете разказа какво е видял

  • 16 юни 2020 08:34

  • 4743
  • 9
Свидетел на инцидента с блъснатото от автобус дете разказа какво е видял
©

Идвах отгоре с автомобила си, видях на стотина метра пред мен, че светва зелено, автобусът започна да завива и в следващия момент рязко наби спирачки, разказа пред БНТ Златко Желев, който става очевидец на инцидента, при който дете беше блъснато от автобус в столичния квартал Младост.

Припомняме, автобус на градския транспорт блъсна дете в столичния квартал "Младост". 12-годишното момче е било с електрическа тротинетка и е пресичало на зелен светофар, като в същото време светва зелено и за преминаващите автомобили на кръстовището. Според очевидци шофьорът на автобус по линия 314 не е видял детето. След инцидента, то е откарано в "Пирогов" и му е направена операция.

Автобус блъсна дете с тротинетка в София

Приближих се с колата, видях детето, което изпитваше неистови болки, крещеше, а лявото му краче беше окървавено. Гледката наистина беше ужасяваща. Видях, че хората се опитваха да окажат помощ на детето, имаше страшно много кръв. В следващия момент полицейски патрули започнаха да опитват да регулират движението, защото трафикът беше интензивен. След това видях таксиджия, който спря страшно близо до патрулката и започна да снима с телефона си, което ме потресе, разказа той.

Много хора стояха и не взеха никакво отношение, което не мога да разбера, защото в крайна сметка поликлиниката е само на 25 м и никой не се намери да извика помощ, докато чакат линейката, допълни още Желев.

Последвайте канала на

Novini.bg
4743 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бисер

2020.06.16 | 09:47

3
Как ще дойдат от поликлиниката,ще искат да им се плати. Там има спешно звено,но Хипократова клетва не важи!!! Работя в този район и веднъж на колега му стана зле. За това,че му направиха екг и му измериха кръвното,без каквито и да е други маниполаций,му взеха 80 лева при положение,че има осигуровки. Относно ПТП -то,тези тротинетки трябва да се бутат на пешеходни пътеки,не се знае как е излетяло това дете и сега един човек трябва да страда,че няма никакъв родителски контрол на такива деца!!!
Не Ви ли е срам?

2020.06.18 | 00:31

9
Детето не излетя и категорично буташе тротинетката, пресичайки на пешеходната пътека при зелен светофар. Дали не е спазвало правилата? И да, шофьорът има защо да страда, след като не е видял детето и става причина за тежкото му състояние. Към момента лекарите още се броят за живота му. А на Вас кой Ви дава право да онивинявате шофьора, след като не сте свидетел на инцидента и да хвърляте вина върху родителите на детето? Дайте си сметка как се чувстват те в този момент и се замислете, дали някъде има такива, които могат да са 24 часа до децата си и непрекъснато да ги контролират? Наясно ли сте, че всяка учебна година в България започва с 2 празни класни стаи, защото децата са станали жертви на ПТП-та? Кой е виновен за това - родителите им или безрасъдни и невнимателни малоумници, които или карат като обезумели или спят зад волана. Когато не можеш да правиш нещо, както трябва, не го прави изобщо, за да не вредиш!!!
поп Грую

2020.06.16 | 22:30

8
Тъпия бакшиш само чака момент за да снима, мръсен мангал
^^^

2020.06.16 | 13:54

7
Ей с тия телефони , всеки се изживява като репортер . Как може да стои и снима , за какво му е това видео пък на тоя тъпак - таксиджията ?...
тити

2020.06.16 | 09:14

1
Да бе, да почнат да помагат и после, както помогналите на Милен Цветков да ги обвиняват, че те са причинили смъртта му, а не копелето, което го блъсна.

2020.06.16 | 11:12

6
И не само,в такива ситуации се чака бърза помощ,освен ако няма лекар от събралата се тълпа,защото не се знае какви са пораженията върху жертвата и често пъти не е препоръчително да се премества,движи и т.н тъй като може да е фатално.
Stamatis

2020.06.16 | 10:54

5
Ел. тротинетки само за лица над 16 години! Даже и това е ниска възраст, но нали сме демократични, ще ни изядат, ако пуснем на тротинетка след навършени 18 г.!
ааа

2020.06.16 | 10:08

4
А ти що не помогна бе бастун? Като си толкова досетлив и си знаел, че има поликлиника на 20 метра що не отиде да извикаш помощ, а само гледа сеира!? Или то не е било твоя работа да се месиш, щото ти си бил с колата и много си бързал за някъде?
аая

2020.06.16 | 09:34

2
тротинетката пзевдзно средство ли е? или пешеходец? да се даде точно какво е!

Добави коментар

Водещи новини