Спецакция в Монтана, арестуваха двама души

  • 05 юни 2020 13:49

  • 3770
  • 0
Спецакция в Монтана, арестуваха двама души
© Булфото (архив)

Вчера на територията на РУ Берковица е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност с участието на 12 екипа на РУ - Берковица, ОДМВР - Монтана и ЗЖУ Монтана.

Проверени са 75 МПС, 90 лица и 12 обекта. Профилактирани са 6 лица от криминалния контингент, задържани са двама мъже, образувани са две досъдебни производства.

Закопчаха млад мъж в Монтана за недекларирани доходи

След получен сигнал за притежание на обекти с културно-историческа ценност и незаконно оръжие е извършена проверка на частен дом в Берковица, както и два леки автомобила. От помещения в жилището са намерени и иззети 10 монети с нечетлив надпис и две метални парчета - наподобяващи накити; куршуми, патрони и металотърсачи.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК. С полицейска мярка за 24 часа е задържан 42 -годишният син на собственика на имота. Работата по случая продължава.

В рамките на операцията е извършено и претърсване на частен дом в с. Боровци, общ. Берковица, обитаван от 32-годишен местен жител, както и на ползваните от него леки автомобили.

От помещения в жилището са намерени близо 200 документа - договори за покупко-продажба на МПС, нотариални актове за недвижими имоти, платежни нареждания за преводи на парични суми в размер между 3 000 и 10 000 лв. Иззети са пари, газов пистолет и боеприпаси за огнестрелно оръжие. 32-годишният собственик е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 255 ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини