Хванаха троен нарушител на пътя - без табели, друсан и със свивка канабис

  • 27 май 2020 10:10

  • 2542
  • 2
Хванаха троен нарушител на пътя - без табели, друсан и със свивка канабис
© Булфото (архив)

На 23 май, около 22:10 часа в района на улица „Никола Дабев“ в Севлиево, полицейски служители спират за проверка лек автомобил без поставени регистрационни табели, управляван от 41-годишен, криминално проявен жител на града, и пътник на 23 години, също от град Севлиево. Това съобщиха от ОДМВР-Габрово. 

От извършена справка в информационните масиви на МВР е установено, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация. При проверка на водачът за употреба на наркотици, техническото средство отчита положителна проба за наличие на наркотичните вещества амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

Друсан шофьор катастрофира в опит да избяга от полицаи

Допълнително, в хода на проверката, чрез протокол за доброволно предаване, той е предал на полицейските служители и една „свивка“ от станиол, съдържаща известно количество суха зелена листна маса, която при направен наркотест е дала характерна реакция на наркотичното вещество канабис.

Срещу водачът е започнато наказателно производство по три състава от Наказателния кодекс - за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство, управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и за това, че държи наркотични вещества без надлежно разрешително.

Наказателно производство е образувано и срещу пътника в автомобила.

Чрез протокол за доброволно предаване, той е предал на полицейските служители „свивка“ от найлон, съдържаща суха зелена листна маса и полиетиленова торбичка с кристалообразна субстанция, които при полевите наркотестове са реагирали на наркотичните вещества канабис и метамфетамин.

Разследването по двата случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
haha

2020.05.27 | 12:13

2
На манафите!
цжьзц

2020.05.27 | 10:36

1
Пускайте го. Не е направил кой знае какво. Те за убийство нищо не им правят а това е детска игра.

Добави коментар

Водещи новини