Шофьор под карантина предизвика катастрофа с четирима ранени

  • 26 май 2020 12:34

  • 1058
  • 0
Шофьор под карантина предизвика катастрофа с четирима ранени
© Булфото (архив)

Четирима са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат - Бургас на 22 май. Това съобщиха от ОДМВР-Шумен. 

Малко преди 22:30 часа водач на лек автомобил „Уаз“ с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до крайпътна бензиностанция  не пропуснал движещия се по път с  предимство водач на лек автомобил Опел „Вектра“ с шуменска регистрация, и се сблъскали. След удара в МБАЛ- Шумен са откарани водачите на двата автомобила и пътниците уаз-ката.

Пиян и под карантина шофьор уби 16-годишния си брат в катастрофа

След преглед било установено, че водачът на опела, 47-годишен жител на Смядово е с фрактура на ходилото на десен крак. 40-годишен пътник, жител на село Ивански бил с порезна рана в областта на дясното око, 18-годишен жител на Ивански, също пътник бил с комоцио, друг пътник също 18-годишен жител на Ивански е с фрактура на седем ребра.

Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, наличие не е установено. Образувано е досъдебно производство.

При извършване на справка полицейските служители установили, че водачът на уаз-ката нарушил наложената му от РЗИ карантина. Под карантина бил и брат му - 40-годишен жител на Ивански. Той също напуснал дома си и нарушил наложената му от РЗИ карантина.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 355 ал. 1 от НК. Случаите са докладвани на прокурор от РП- Шумен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини