Спипаха надрусан с кокаин шофьор

  • 14 май 2020 15:40

  • 1662
  • 0
Спипаха надрусан с кокаин шофьор
©

На 13.05.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняемия Битас Т., на 29 години, за извършване на престъпление от общ характер.

Той е обвинен в това, че на 12.05.2020 г., около 21.00 часа, в гр. София, по бул. „Черни връх”, непосредствено преди връзката с пътен възел с „Околовръстен път“ е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества - кокаин, представляващ високорисково наркотично вещество, което е включено в Списък I - Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, установено чрез проба с техническо средство „Дръг Тест 5000”, като съгласно чл. 6, ал. 9 от Наредба № 1 за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и/ или употребата на наркотични вещества или техни аналози „Концентрацията на алкохол в кръвта и/ или употребата на наркотични вещества или техни аналози се установява въз основа на показанията на техническото средство … в случаите на отказ на лицето да подпише или да получи талона за изследване, при неявяване в определения срок на посоченото място или при отказ за изследване с доказателствен анализатор и/ или за даване на проби за изследване.“ - престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

По досъдебното производство е установено, че обвиняемият Битас Т. е осъждан,  като настоящото деяние той е извършил в изпитателния срок на условно осъждане. За извършеното от него престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години.

Спипаха мъж, седнал зад волана след коктейл от наркотици

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането, на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1662 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини