Хванаха по един нарушител на карантина в Хасковско и Старозагорско и двама в Шуменско

  • 08 май 2020 12:00

  • 653
  • 0
Хванаха по един нарушител на карантина в Хасковско и Старозагорско и двама в Шуменско
© Novini.bg

На 07.05.2020 г., на територията на област Хасково са извършени 361 проверки от служители на ОДМВР Хасково на лица, с връчени предписания за поставяне под карантина на РЗИ за срок от 14 дни. Установен е 29 годишен мъж от с. Устрем, общ. Тополовград, нарушил карантината си, съобщиха от полицията в Хасково.

На 07.05.2020 г. в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство по чл.355, ал.2 от НК срещу 58-годишен мъж, затова че не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случая са докладвани на РП – Стара Загора, съобщиха от полицията в града.

В Симеоновград са установени трима нарушители на карантина

49-годишна жена и 46-годишен мъж, които били поставени под карантина за срок от 14 дни след като се завърнали от страна с усложнена епидемиологична обстановка , са я нарушили. Това станало ясно, след като в 15:00 часа вчера полицейски служители от РУ- Нови пазар извършили проверка. 

Съпрузите не са установени на адреса, посочен от тях. За извършено престъпление по чл. 355 ал.2 от НК са образувани преписки. Материалите по тях са докладвани в РП- Шумен, съобщиха от полицията в града.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини