Наркоман уби баба - задигна й златна обица и 1 долар

  • 21 април 2020 15:05

  • 1274
  • 0
Наркоман уби баба - задигна й златна обица и 1 долар
© Pixabay

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо М.Ч., на 36 г., за това, че на 3 октомври 2014 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил 79-годишната В.Г., по особено мъчителен начин.

М.Ч. е предаден на съд и за това, че на 3 октомври 2014 г., в гр. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – 1 щатски долар с равностойност 1,55 лева и златна обица на стойност 65 лева, всичко на обща стойност 66,55 лева от владението на другиго и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият М.Ч. живеел в гр. Пловдив, като през 2000 г. заминал за Испания и се върнал у нас през 2011 г.

В чужбина започнал да употребява наркотици, предимно хероин. Когато пристигнал в Пловдив, останал около три месеца в родния си дом, а след това заживял на квартира. Продължил да употребява наркотици, почти не работел и се издържал с пари от роднини. На 3 октомври 2014 г. обвиняемият бил в силен наркотичен глад.

Осъждан тийнейджър преби дядо си до смърт с бухалка във Врачанско

Той отишъл в апартамента, където живеели неговите близки, като им поискал пари, но те отказали да му дадат. Тогава започнал да звъни по жилищата на съседите, за да иска от тях пари, но те също му отказали. Така стигнал до апартамента на 79-годишната пострадала В.Г.

Тя го поканила в хола. М.Ч. влязъл и поискал 20 лева. Пенсионерката му отказала, като се изказала негативно за него. Ядосан от думите й, обвиняемият решил да отнеме живота й. Той започнал да стиска жената с двете си ръце в областта на шията, в резултат на което тя се задушила, а смъртта й настъпила по особено мъчителен за нея начин. След като се уверил, че пострадалата е мъртва, обвиняемият решил да провери дали в апартамента има нещо ценно, което да отнеме и продаде, а след това да си купи наркотични вещества.

Забелязал златна обица на дясното ухо на жената и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един хартиен долар, с който пострадалата си отбелязвала докъде е стигнала с четенето. Взел и него. Преровил гардероба в спалнята, но от него не взел нищо.

След като напуснал апартамента, М.Ч. обменил долара за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лева. Веднага след това си закупил хероин за 8 лева от дилъри в гр. Пловдив. На 4 октомври 2014 г. близки на пострадалата започнали да я търсят по телефона, но когато тя не отговорила, отишли в дома й и я намерили мъртва.

Първоначално извършителят не бил разкрит, но през 2019 г. досъдебното производство било възобновено и при провеждане на оперативни мероприятия, М.Ч. бил установен като извършител на престъплението. Той е признал за убийството и описал действията си. В момента обвиняемият се намира в затвора.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които М.Ч. е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Novini.bg
1274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини