Спипаха наркотици и контрабанда при две спецоперации във Враца

  • 31 март 2020 11:16

  • 2211
  • 0
Спипаха наркотици и контрабанда при две спецоперации във Враца
© Булфото (архив)

На 30.03.2020год., на територията на гр. Враца бяха проведени две специализирани операции. Това съобщиха от ОДМВР-Враца. 

На 30.03.2020г., служители на РУ Враца проведоха операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. След оперативно-следствени действия и проведени заградителни мероприятия,  в 15:20ч. на улица  в гр. Враца е установено и задържан 38-годишен мъж от същия град.

Задържаха двама мъже за наркотици

При обиска на лицето бяха намерени 6 плика съдържащ бяло прахообразно вещество с общо тегло от 10 грама амфетамин  и 1  сгъвка  съдържаща зелена суха листна маса – канабис с тегло около 5 грама. От извършените последващи процесуално-следствени действия, в  апартамент обитаван от същото лице бяха намерени 7 полиетиленови плика  съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло от 59 грама канабис. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е досъдебно производство.

В хода на същата операция, в 19:00ч. в търговски обект в гр.Враца е извършен личен обиск на 32-годишен мъж, собственик на обекта. В лицето е открит плик съдържащ метамфетамин.

Под рафт в магазина е открита кутия съдържаща 4 плика с бяло прахообразно вещество с тегло около 6 грама матамфетамин. В автомобил паркиран пред търговския обект и ползван от същото лице, полицейските служители са намерили  плик с тегло около 39 грама метамфетамин.

Спипаха двама шофьори и пътник в автомобил заради наркотици

Лицето  е задържано  в РУ Враца. Образувано  е досъдебно производство. В рамките на последните няколко дни, това е пореден  случай на разкрито престъпление по линия „Противодействие на престъпления свързани с притежание  и разпространение на наркотични вещества“ в гр. Враца. На 27 март служители на ОД МВР Враца задържаха 18-годишно лице в което бяха открити 28 сгъвки  канабис с общо тегло 39 грама.

За времето от 14:30ч. до 22:00ч.  служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР Враца  проведоха оперативно издирвателни мероприятия с цел: пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. 

След оперативно-следствени действия, в 19:00ч. на улица  в гр. Враца е  спрян за проверка  лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 48-годишен жител на гр. Враца, криминално проявеното по чл.234 от НК. В багажно отделение на автомобила бяха намерени и иззети  20 000 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

Лицето е задържано  в РУ Враца. По случая  е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини