Русенци под задължителна карантина се разходиха до магазина и на гости

  • 30 март 2020 12:17

  • 1104
  • 0
Русенци под задължителна карантина се разходиха до магазина и на гости
© Novini.bg

Две досъдебни производства са образувани, заради нарушаване на карантина. Това съобщиха от ОДМВР-Русе. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

На  27 март около 13:25 ч. служители от Второ  РУ, при  извършване на  проверка на адресите на лица, поставени  под карантина, са установили, че 30-годишна жена е напуснала посочения от нея адрес в русенския квартал „Здравец“.

Прокуратурата с подробности за избягалия от карантината си мъж в Кубрат

Изяснено е, че жената е ходила до друг адрес в града и се е върнала, като по този начин е нарушила предписанието на здравните власти за поставяне под карантина.  По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. с ал. 1 от НК.

На  28 март около 11:55 ч., чрез тел 112, в полицията е получен сигнал, че пред магазин в с. Тетово граждани са видели мъж, за който са знаели, че е поставен пред карантина.

Изпратените за проверят случая полицаи са  установили, че мъжът, за който е подаден сигнала е 27-годишен и той няколко пъти е ходил до магазина, като по този начин е нарушил предписанието за поставяне под карантина. По случая във Второ РУ е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. с ал. 1 от НК.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини