Шофьор опита да избяга на полицаи, но се сдоби с 6 акта

  • 17 март 2020 11:51

  • 904
  • 0
Шофьор опита да избяга на полицаи, но се сдоби с 6 акта
© Булфото (архив)

На 16.03.2020г. около 02.35 ч. дежурен наряд при Второ РУ- Русе  е забелязал лек автомобил марка "Опел" модел "Астра", бял на цвят, да се движи по улица "Тулча", посока бул. "Липник". 

Наряда  последвал автомобила и установил регистрационния му номер. Служителите подали звуков и светлинен сигнал, след което  водача ускори движението си, като правил десен завой по ул. "Бабуна планина", след това направил десен завой по ул."Мара гидик" и продължил  движението си в ляво към ул."Шар планина", след което загубил управлението върху автомобила, унесъл се и спрял. 

Полицаи гониха шофьор през 5 села преди да го хванат

Установено е,че водач е 30-годишен мъж и спътник е 28- годишен мъж, и двамата от гр. Русе. При поискване свидетелство за управление на моторно превозно средство, водачът не е представил такова, съобщиха от ОДМВР-Русе.  

След извършена справка е установено, че регистрационните табели са издадени за друго МПС, както и че водачът е лишен от правоуправление. На място за съдействие е пристигнал екип на сектор "Пътна полиция" - Русе.

За установеното полицаите от  сектор "Пътна полиция" съставят на водача шест акта: по чл. 150а, ал. 1 от ЗДвП; чл.103 от ЗДвП; чл.140, ал.1 от ЗДвП ; чл.174, ал.3 от ЗДвП  и  чл.638, ал. 3 от КЗ. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от НК.

Водачката с 3,15 промила алкохол, участвала в гонка с полицията, отивала да си купи цигари

Последвайте канала на

Радина Лазарова
904 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини