Арестуваха семейство лихвари в Кърджали

  • 10 март 2020 19:27

  • 4810
  • 1
Арестуваха семейство лихвари в Кърджали
© ОД на МВР-Кърджали

Трима мъже с родствена връзка задържаха полицейските служители в Кърджали. Роднините се занимавали с незаконно даване на заеми с огромни лихви.

В хода на полицейските действия, са задържани трима мъже, роднини, на възраст между 48 и 58 години, като двама от тях са криминално проявени и осъждани за изнудване и кражби. Изяснено е, че те са се занимавали неправомерно с отпускане на парични заеми за определен период, като начислявали лихва върху главницата. При закъснение на плащането, спрямо длъжниците е оказван натиск със заплахи и побои, като върху лихвата е добавяна и допълнителна лихва.

Служителите на реда са претърсили жилища в областния град и автомобили, ползвани от тримата. Намерени са значителна сума пари – около 30 000 лева, договори за прехвърляне на автомобили, документи за преводи на парични суми, две банкноти с номинал от 100 щатски долара - по първоначални данни неистински, тефтери с имена на длъжници,  множество златни накити и законен газов пистолет.  Установено е, че тримата са развивали лихварска дейност в периода от януари 2019 г. до януари 2020 г . При заемите, които са отпускали, в някои случаи лихвата е достигала и надхвърляла 50 %. За да върнат парите, някои от длъжниците заминали за чужбина да работят.

Тримата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. След анализ на събраните до момента доказателства, предстои Окръжна прокуратура – Кърджали да повдигне обвинения спрямо разследваните.

Novini.bg
4810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Really?

2020.03.10 | 20:12

1
Чак сега ли ги

Добави коментар

Водещи новини