Шестима задържани при спецакция в Горна Оряховица

  • 06 март 2020 15:09

  • 2767
  • 0
Шестима задържани при спецакция в Горна Оряховица
© Булфото (архив)

Спецоперация по противодействие на битовата престъпност се провежда в Горна Оряховица. В нея участват служители на РУ – Г. Оряховица, Пътна полиция, ОДМВР – В. Търново и Митница – Русе. До момента са задържани 6 лица, повдигнати са обвинения на 11 души, от тях двама са задържани за 72 часа, установени са двама мъже и жена, обявени за издирване, съставени са 28 акта и са наложени 67 глоби по фишове, съобщават от МВР.

В жилище в с. Драганово, обитавано от 64-годишен мъж - известен на полицията и осъждан. Са установени 750 литра алкохол, без документ за платен акциз. Акцизната стока е иззета. 410 грама насипен контрабанден тютюн са открити и при проверка на жилище в железничарския град, обитавано от 53-годишен мъж. По двата случая са образувани преписки. В друго жилище в село Драганово, собственост на  37-годишен мъж, е установена 55-годишна британска гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Шотландия. Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Уведомени са компетентните служби. В стопанина на къщата са намерени около 7 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.1.5 г метамфетамин са иззети при  проверка на 23-годишен местен жител в с. Първомайци, а други 0.5 г от същата дрога -  от 32-годишен мъж от Г. Оряховица, засечен в Лясковец. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Срещу тримата са започнати бързо производства.

При претърсвания в жилища на бургуджийски фамилии в Горна Оряховица са намерени и иззети общо 86 куфара с инструменти, с поставени стикери на известни търговски марки и подготвени за продажба.

Мащабна спецакция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив, има арестувани

Установен е 18-годишен от Лясковец, с влязла в сила присъда. Той е предаден на ОЗ "Охрана" за привеждане в затвора в Ловеч за изпълнение на 3-месечна ефективна присъда «лишаване от свобода», постановена от Районен съд- Г. Оряховица. Установени са и двама мъже, обявени за общодържавно издирване от областните дирекции на МВР в Пловдив и Бургас.

Повдигнати са обвинения на общо 11 души. На двама от тях за отглеждане и производство на наркотични вещества. 37-годишен мъж от Павликени е подведен под отговорност за това, че в ползван от него двор в с. Драгижево е засял и отглеждал 34 контейнера със семена от рода на конопа и 26 растения от същия вид. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Друг 29-годишен долнооряховчанин е обвинен в производството на повече от 60 грама метамфетамин, на стойност над 1600 лв. С определение на Окръжен съд – В. Търново му е наложена мярка "задържане под стража".

Установен е и 29-годишен столичанин, измамил мъж от Г. Оряховица, щетата е за 200 лева. След  повдигнато обвинение, му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Разкрити са три кражби на дърва за огрев. Съставени са два акта по Закона за горите.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини