Иманяри източвали езеро, за да търсят съкровища

  • 05 март 2020 12:36

  • 5328
  • 0
Иманяри източвали езеро, за да търсят съкровища
© Pixabay

Двама души са задържани при специализирана операция по линия "Противодействие на престъпления, свързани с културно исторически ценности" и "Престъпления против собствеността", съобщават от ОДМВР-Плевен.

В местността Водницата в землището на село Петърница, попадаща в "Натура 2000", служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са задържали двама души в момент на източване на езеро в близост до пещера Водницата с цел незаконно търсене на културно - исторически ценности.

Над 430 000 души са по следите на златно съкровище в Скалистите планини

Установена е самоличността им - 58-годишен от село Крушовица и 49-годишен от село Петърница. За целта лицата са използвали технически средства - гумени маркучи, ръчна вакуумна помпа и други.

При последвалото претърсване и изземване в домовете на задържаните лица са намерени и иззети 202 метални къса, монети, фибули, гривни, пръстени и други предмети с различна форма и размери, носещи белезите на движими културно-исторически ценности, глинена делва с височина 46 см., метало търсач марка "Garrett", кислородна бутилка, а към нея маркуч с дължина 10 метра с прикрепени към него два дихатели, водолазни очила, водолазен костюм, прави лопати и кирка, газов пистолет "Blow 38" неригистриран по надлежния ред.

Двамата мъже са в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Novini.bg
5328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини