Окошариха иманяри в Плевен

  • 04 март 2020 10:04

  • 614
  • 1
Окошариха иманяри в Плевен
© pixabay

В местността „Водницата“ в землището на село Петърница – защитена зона, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, „Базова научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР - Плевен и на РУ - Долни Дъбник са задържали двама мъже в момент на източване на езеро в близост до пещера "Водницата" с цел незаконно търсене на културно - исторически ценности.

Установена е самоличността им. При извършения оглед са намерени два гумении маркуча, вакуум помпа, метална водопроводна тръба и други технически средства и вещи, имащи отношение към престъпната им дейност.

Иманяри откриха уникална статуя на легендарен фараон

В домовете на задържаните са иззети 202 метални къса, монети, фибули, гривни, пръстени и други предмети с различна форма и размери, носещи белезите на движими културно-исторически ценности, глинена делва с височина 46 см, металотърсач, кислородна бутилка, водолазни очила, водолазен костюм, прави лопати и кирка, нерегистриран газов пистолет.

Двамата мъже са в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Novini.bg
614 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Никола Гешев

2020.03.04 | 11:21

1

Правите лопати и кирката са забранени със закон от 1938г.Скоро за притежание на крави и овце присъдата ще бъде от 5 до 15г.а за прасе от 10 до 20г.

Добави коментар

Водещи новини