Иззеха тонове месо с изтекъл срок на годност при спецакция в Плевен

  • 18 февруари 2020 11:25

  • 2339
  • 1
Иззеха тонове месо с изтекъл срок на годност при спецакция в Плевен
© Getty Images/Guliver (архив)

Голямо количество месо с изтекъл срок на годност е открито при специализирана операция в Плевен, съобщиха от ОД на МВР в града.

Акцията на полицията и контролните органи е насочена срещу незаконното съхранение и продажбата на месо, незаконното производство на кайма и други месни продукти.

В склад на фирма са установени над 6,2 тона месо с изтекъл срок на годност. В друг склад са открити още 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от това количество е с изтекъл срок на годност, според етикетите. Там е намерено и месо без маркировка и етикети.

Иззеха свинско месо от пазар в Стамболийски

За обектите няма издадени удостоверения за регистрация по Закона за храните, поради което складовете са запечатани от служители на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Плевен.

Предстои унищожаване на установените хранителни продукти в екарисаж.

В акцията са участвали служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", Първо РУ, служители на ОДБХ-Плевен, дирекцията "Фискален контрол" при НАП и Митническото бюро в Плевен, се посочва в съобщението.

Уведомена е Районната прокуратура в Плевен.
 

Novini.bg
2339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.19 | 11:03

1

Нека независима комисия от София да дойде в Кърджали! Да видите там какво мухлясало месо се продава на всяка крачка по пазара!

Добави коментар

Водещи новини