Главният секретар на МВР: Засилено е полицейското присъствие около банките в страната

  • 14 февруари 2020 08:24

  • 727
  • 2
© Булфото (архив)

Жена подава сигнал в столично районно управление, че е станала жертва на кражба, като освен лични документи и пари са и откраднали и печеливш тото фиш. После се е случил инцидента с полицая. В момента тече разследване. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов.

"Лицето на полицая е заснето на камерите когато е изискал сумата от тотото. Красимир Любомиров е стар служител, достатъчно опит има, но за да можем да повишим общественото доверие, то трябва да разчистим редиците си от такива служители", каза още той.

Ивайло Иванов разкри, че задържаният заместник-началник на 3 РУП в София е бил шеф на сектора за джебчийски кражби и е бил повишен. Другият задържан пък е бил началник на група в този отдел.

Проговори потърпевшата жена, от която столични полицаи откраднаха печеливш тото фиш

"Предстои и на двамата да се повдигне обвинение", разкри главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов коментира и битовата престъпност и въоръжените обири през последните дни: 

"Чисто статистически имаме чувствително намаление на обирите. За 2018 г. имаме 2000 кражби, през изминалата година са със стотици по-малко", коментира главният секретар на МВР.

"Вчера на среща се дадохме много идеи за превенция на въоръжените обири. На територията на страната вече има засилено полицейско присъствие. Колегите ще направят срещи с фирмите за банкови изплащания, големи магазини и банки", допълни комисарят. 

Полицаи тръгват по магазините - ще учат търговците как да се пазят от крадци

"Полагаме всички усилия срещу битовата престъпност. Полицейски операции се извършват ежедневно срещу битовите престъпници. На повечето лица, задържани за престъпления по време на акциите, са повдигнати обвинения. Най-много битови престъпления през 2019 г са станали във Враца и Монтана", завърши Ивайло Иванов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
727 2

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.14 | 10:16

2

Мафията се грижи за нашата сигурност.

,....

2020.02.14 | 10:09

1

Не е ли по-добре да е засилено в селата където циганите крадат от пенсионерите ?

Добави коментар

Водещи новини