Тихомир Безлов: Проблемът с операцията на "Калотина" е колко добре е направена и изпипана

  • 07 февруари 2020 08:00

  • 4181
  • 2
Тихомир Безлов: Проблемът с операцията на "Калотина" е колко добре е направена и изпипана
© Кадър - Нова телевизия

Вчера не бяха дадени достатъчни подробности и не се разбра дали става въпрос за гранични полицаи или митничари. По принцип е много трудно едните да не знаят какво правят другите. Всички сме чували как в края на деня се делят "приходите" от такси.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия анализаторът Тихомир Безлов, който коментира вчерашната акция на граничен пункт "Калотина". "Един от проблемите на тези операции е колко добре са направени. Едно време просто се влизаше в митницата и каквото се намери и стане. Сега хората работещи там вече имат опит и операцията трябва да е изпипана много добре. За "Калотина" не си спомням много отдавна да е имало такава операция. Това е пункт с по-малко възможности в сравнение с пунктовете по турската граница примерно. "Калотина" беше легенда по време на югоембаргото. Сега там корупционните такси са намалели драстично. Това се дължи и на факта, че Сърбия стана по-нормална страна, улеснено е преминаването на границата. По-принцип най-голяма корупция се вихри по пунктовете на турската граница, когато гастарбайтерите започнат да се прибират към Западна Европа. След като се приберат в Германия, Франция, Нидерландия те започват да пишат писма до своите евродепутати с оплаквания и това влияе изключително негативно върху имиджа на България", разкри Тихомир Безлов.

Цяла смяна митничари бяха задържани за подкуп на "Калотина"

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Валери Иванов

2020.02.09 | 00:13

2

Това е от много години.Автобусите също.

Собаджиев

2020.02.07 | 09:52

1

Голямата контрабанда е на трасетата за тирове на капитан Анреево и на нашите морски пристанища, Калотина НЕЕ фактор вече в контрабанда та.

Добави коментар

Водещи новини