Хванаха крадци на 700 литра дизелово гориво в Омуртаг

  • 06 февруари 2020 12:15

  • 466
  • 0
Хванаха крадци на 700 литра дизелово гориво в Омуртаг
© Булфото (архив)

Извършители на кражба на 700 литра дизелово гориво са задържани при специализирана полицейска операция в Омуртаг вчера. Установени са и два случая на притежание на дърва за огрев без документ за произход, и са иззети стоки на защитени търговски марки, предлагани за продажба без съгласието на притежателя на изключителното право. Това съобщиха на съвместен брифинг директорът на ОД на МВР в Търговище комисар Николай Ненков, окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, административният ръководител на Районна прокуратура-Търговище Любен Владимиров.

Операцията бе под надзора на Окръжна прокуратура и е за противодействие на битовата престъпност и на престъпленията, свързани с незаконен добив, превоз и съхранение на дървесина без съответното разрешение.
Образувани са две досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК. Става дума за установени и иззети от търговски обекти стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието и разрешението на правопритежателя. Артикулите са иззети по надлежния ред.

За по-малко от два дни след извършването ѝ е разкрита кражба на 700 литра дизелово гориво от два товарни автомобила, паркирани в двора на бивше предприятие в промишлената зона на града. Горивото е било източено чрез взломяване на две защитни капачки на резервоарите им, а нанесената по този начин щета е на стойност около 2000 лв. Извършителите са петима мъже от с. Градец, на възраст от 17 до 40 години, които са задържани за срок до 24 часа.

Задържаха трима младежи за кражба на гориво

По време на акцията са издирени двама души, обявени на общодържавно издирване. Установени са и два случая на съхраняване на дърва за огрев с общо количество 2,8 пространствени кубически метра, без собствениците да притежават документ за произхода им. Образувани са две предварителни проверки. Единият от съхраняващите дървата - 53-годишен мъж от Омуртаг, е задържан за срок до 24 часа.

"И в бъдеще ще ви представяме периодично информация за резултатите от проведени операции срещу битовата престъпност, защото темата е чувствителна за всеки гражданин и ние дължим тази информация на обществото. Борбата с този вид престъпност е основен акцент в действията и на прокуратурата, и на полицията. Работим съвместно в много добър синхрон и ще продължим да го правим и занапред", каза окръжният прокурор, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини