Измамници жилят жени, правят се на американци

  • 04 февруари 2020 08:38

  • 1304
  • 4
Измамници жилят жени, правят се на американци
© Pixabay

Мъж, представящ се за американски сондьор на нефтени платформи, мами българки с оферти за брак. Вместо да ги отведе в ритуалната зала обаче, "янкито" се опитвал да изкопчи от нашенките суми от по 1500-2000 долара, уж назаем. Една от жените, при които номерът не минал обаче е търновката Боряна.

Жената разказва, че се запознала с "Джон" в един от световните сайтове за контакти и запознанства. Той се представил за мъж от Ню Йорк, инженер по образование, работещ на нефтени платформи по целия свят и най-вече в Близкия изток.

Телефонни измамници отмъкнаха 2000 лв. от доверчива жена

От дума на дума "Джон" разказал на българката, че е много нещастен, тъй като си няма спътница в живота и признал, че тя му харесва и би искал тя да дойде при него в Америка и двамата да създадат семейство.

След това една вечер той й обяснил, че хакер е проникнал в банковата му сметка и я източил. "Нямам и един цент. Трябват ми 2000 долара за да мога да си покрия разходите тук и да се прибера до "Ню Йорк", помолил чужденецът. Боряна решила да провери как ще реагира, ако му откаже.

"Когато му казах, че самата аз нямам пари и лекувам болната си майка, Джон изведнъж освирепя. Започна да ме нарича с най-обидни думи и да ме ругае. След този случай аз го блокирах и оттогава повече не съм имала контакт с него", споделя българката, пише в. "Телеграф".

Тя решила да сподели случилото се в социалните мрежи и от други жени там разбрала, че те също са получавали подобни брачни оферти и след това изнудване за пари.

Общото във всичките случаи е, че въпросните мъже се представяли за хора със солидни професии и добри печалби: бизнесмени, адвокати, брокери. Накрая обаче винаги стигали до искане на пари на заем по една или друга причина.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1304 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.02.04 | 09:53

4

Докато има скумрии, ще има и рибари.

.

2020.02.04 | 09:39

3

Как тъй ги жилят? Ами ако са алергични?

2020.02.04 | 09:18

2

Боряна, за теб търновски к*р няма ли

Българин

2020.02.04 | 09:05

1

Търновката Боряна да си потърси някой търновец и да спре да рови из нета и да се занимава с глупости !

Добави коментар

Водещи новини