От прокуратурата с подробности за мъжа, стрелял в болница в Пловдив

  • 03 февруари 2020 14:25

  • 485
  • 0
От прокуратурата с подробности за мъжа, стрелял в болница в Пловдив
© Pixabay (архив)

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Б.Х., на 58 г.

Причината за това е, че на 31 януари 2020 г., в гр. Пловдив, в Медицински център, отправил закани с убийство на другиго – на 53-годишна жена, негова съпруга, и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им - престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишна жена, негова съпруга, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление  по чл. 131 ал. 1 т. 12 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъж стреля с пистолет в болница в Пловдив, има ранена жена

До момента е установено, че на 31 януари 2020 г., в гр. Пловдив, в Медицински център, обвиняемият влязъл и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После Б.Х. се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР - Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.  На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив. 

Две фамилии се млатиха и стреляха с газово оръжие в село Първенец

Обвиняемият Б.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 4 февруари 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини