Проверяват нерегламентирано сметище на брега на река Чая край село Катуница

  • 03 февруари 2020 14:12

  • 403
  • 0
Проверяват нерегламентирано сметище на брега на река Чая край село Катуница
© Facebook

Експерти от Областна администрация - Пловдив и еколози от община Садово започнаха проверка на нерегламентирано сметище на брега на река Чая в землището на село Катуница, съобщават от пресцентъра на област Пловдив.

Сигналът за това е подаден от жител на селото. По думите на кмета на общината Димитър Здравокв на мястото има струпано огромно количество строителни, битови и промишлени отпадъци.

Купища боклуци се хвърлят във Владайска река в района на „Малашевци“

"Сметището се намира в терен, изцяло държавна собсвеност, какъвто е и статутът на реката", допълва той, цитиран от БТА. Здравков добави, че този проблем е много стар и с него, на място, е бил запознат и бившият министър на МОСВ Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

За проблема потвърди и Йордан Кюмюрджиев, директор дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" към Областна администрация - Пловдив.

Във времето, по думите му се е образувал "котлован" с около 7 м. височина, който вече достига до водата на реката. Сред отпадъците има чували с надписи "made in Spain", в които се виждат метални стружки и ако те попаднат във водата на реката, са явна опасност за рибите, каза още Кюмюрджиев. Очакват се на място ексепрти от РИОСВ, допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини