Божков извежда и семейството си от България?

  • 31 януари 2020 09:15

  • 33146
  • 12
© Булфото (архив)

Пред Нова телевизия Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от обясни, че подкуп на никой не е давал.

Припомняме ви, че вчера на специален брифинг бе заявено, че бизнесменът е предлагал дар от 10 000 лв. на лице от Комисията по хазарта.

 

Божков давал всеки ден подкуп от 10 хил. лв. на лице от Комисията по хазарта

 

Хазартният бос обясни отново, че според него всичко е злостна атака и прокурори ей така хвърлят твърдения.

Той сподели, че няма да се прибере в България и добави: “Не се страхувам“.

По отношение на думите на Гешев, че е готов да му осигури психологическа помощ, Божков заяви, че го е страх от тази помощ. „Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в арест, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно“, каза бизнесменът.

Разкри също, че никой за нищо не го е предупредил, а случващото се наистина го е изненадало и го е заварило в чужбина.

Вчера в медиите се появи информация за последния полет на самолет, собветност на фирмата на Божков. В телефонен разговор за "Здравей, България", той обяви: "Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното". Така бизнесменът отрече информацията да се намира в Дубай.

Божков поясни още, че смята да изведе и близките си от България и напомни за ареста на жена му. Водещите на сутрешния блок на Нова телевизия веднага му обясниха, че от Прокуратурата вчера официално са заявили, че не е била арестувана, а той попита какво тогава означава едната нощ в ареста, която е прекарала.

 

Арестувана е съпругата на Васил Божков

 

Той изрази разочарованието във връзка с иззетите артефакти и картини от негов имот и заяви, че държавата няма как да ги съхранява.

 

Ето какво откриха разследващите в дома на Васил Божков

 

„Не му прави чест на г-н Гешев да ме свързва с всякакви криминални типове и да говори, че съм ограбил българското семейство“, коментира още Божков пред Нова телевизия и обясни, че е на разположение да окаже съдействие на властите, но никой не го е търсил.
 

По думите му, само журналисти и приятели са му са се обаждали.

Бизнесменът отново заяви, че се чуди защо е виновен, при положение, че е платил всички данъци. 

 

Горанов с подробности за невнесените от Божков стотици милиони

 

Докато разговорът с Божков по телефона се водеше, в студиото на „Здравей България“ влезе и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в – единият от хората, благодарение на които стана известен факт за огромните финансови задължения. Божков поиска да остане на телефона, докато Найденов е в студиото и водещите му разрешиха, но двамата така и не влязоха в разговор. А в интервюто на Найденов отново стана ясно, че Божков е  изнасилвал жени в тоалетни, коли, нощни заведения.

Тези твърдения обаче Божков малко по-късно пред бТВ отрече.

 

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

 

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

Последвайте канала на

Novini.bg
33146 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Дани

2020.02.02 | 16:22

12

Защо всички престъпници бягат в дубай'а цветан василев в сърбия
На който където му са парите. Държавата нищо не може да им вземе

"приятел" на Харизанов

2020.01.31 | 09:37

2

А,КЪДЕ е ТОЙ-"премиерЪТ" ни?! ТОЙ разбра ли вече от "медийте"?! А,може би и г-н Божков,ТОЙ е бил НАЗНАЧИЛ,както и г-н Гешев?! Българиооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

2020.01.31 | 16:27

11

Premierat e pri bivolicata ot Krushovica i pak i go vtakva prez gaza do slivicite!
Govnelia Impeksova mnogo obica da go lapa s tashacite na BAT BOIKo!
Ta tam e premierat, cerven oligofrenEEE!

До дим78

2020.01.31 | 11:06

10

Много моля неграмотните тъпанари да не пишат. Излагат се, и грозят българският език.

2020.01.31 | 10:58

9

biaga grobarska podlogo ot tvoite rabotodateli grobarskite prestapnici

2020.01.31 | 09:35

1

Защо бягаш бе боклук,нали всичко ти е Ок.чист като сълза ли си или страх лозе пази?

1111

2020.01.31 | 10:48

8

"Всяко едно голямо богатство е заченато с престъпление"Рокфелер....

ами много

2020.01.31 | 10:41

7

наивен въпрос.90те години бегаха в Австрия-Виена.Днес сме в Евросъюза ибегат извън него-да не ги върнат....Оние "градиха народно.ата република"с кръвта народна....Тие "градят демокрацията" с потта народна...разлика нема,приликата е обща-бегат.....Щото са чиста вода ненапита....

Сашо

2020.01.31 | 10:30

6

Защо трябва да се използват обидни думи? Хайде малко по-интелигентно.

Дим78

2020.01.31 | 10:28

5

Бяга, защото полицайте в България не са професьоналисти. Обърнали са го на бащиния , правят си каквото си искат. Бойко много власт им е дал и са се самозабравили.

2020.01.31 | 10:05

4

savsem estestveno to I az bez da sam vasil bojkov mnogo otdavna izvedoh semeistvoto ot prestapnata i kupenata darjava na ciganskiat vi premier.

2020.01.31 | 09:45

3

Този филм го гледайте по Нова тв. в сериала "Под прикритие"

Добави коментар

Водещи новини