Предаде се издирван за убийството в заведение във Видин

21 януари 2020 14:27

Предаде се издирван за убийството в заведение във Видин
© Getty Images/Guliver (архив)
2121 0

47-годишен мъж от Видин, заподозрян за убийство, се е предал в понеделник в полицията. Това съобщи окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова, на съвместна пресконференция с директора на ОД на МВР - Петър Коцин.

Мъжът се е предал в присъствието на адвокат, като е отказал да дава показания. Спрямо него ще бъде приложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. В този срок ще бъде направено искане и до Окръжния съд във Видин за вземане на най-тежката мярка, уточни Ненкова.

Убитият в заведение във Видин не е криминално проявен

Образуваното досъдебно производство се води по чл. 115 от НК, за убийство, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Инцидентът, при който почина 31-годишен мъж, е станал на 19 януари в местно заведение. При скандал в компания от 4-5 души е произведен изстрел от газов пистолет, собственост на обвиняемия, при който е пострадал млад мъж. Той е транспортиран с линейка и на път за болницата е починал.

Мъж с тежки рани почина в линейка

Мотивите за престъплението тепърва ще бъдат изяснявани при разследването, съобщи Петър Коцин, цитиран от БТА. Установено е, че в заведението няма охрана, камерите не работят, а работното време е от 4.00 до 7.30 часа.

Novini.bg
2121 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар