Нигерийски хакери ни изнудват, пишат на български, ползвайки Гугъл преводач

Спам атаките, които са в момента, са характерни с това, че в тях се използва името на някоя авторитетна и сериозна институция, като например МВР или НАП. Чрез подобни спам атаки хакерите целят кражба на пароли за интернет банкиране, за социалните мрежи. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевиция началникът на отдел ''Киберпрестъпления'' към ГДБОП Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в.

,,В случай че вече сме отворили такъв имейл със спам е наложително да преинсталираме нашия компютър или телефон и да инсталираме легална антивирусна програма. Много е важно също така да променим и паролите, като за целта е хубаво да използваме ''къдрави'' пароли, т.е. такива, в които има редуване на главни и малки символи, и нека те бъдат различни за различните платформи и социални мрежи'', допълни той.

Ето каква е целта на новата СПАМ атака

Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в посочи още, че отново има пик на т.нар. сексуално изнудване, при което хакерът настоява да му бъде изпратена определена сума до 48 часа или в противен случай ще разпространи наши снимки от сайтове за възрасти.

,,Тази спам кампания е от нов тип, защото съобщението е написано на български, но това представлява нигерийска измама, при която се изполва Гугъл преводач, за да може написаното да изглежда автентично'', завърши Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в.

Коментари

 1. 2020.01.16 | 09:57

  Че от кога черните ползват компютри!!

  1. 2020.01.16 | 11:16

   Глупак!

 2. 2020.01.16 | 08:48

  Komentar iok?

  1. 2020.01.16 | 09:39

   Има море от огромни проблеми , за които носят вина некадърните корумпирани и нагли управляващи.Така стана наистина, че има едно нещо , за което са виновни негрите в Нигерия.Сигурно си изключително щастлив хахахах

  2. 2020.01.16 | 09:31

   Проблемът не е интересен за троловете, явно не се плаща за него. Не могат да плюят, не могат да обвинят и управляващите, че не са спрели измамата, не могат и да хулят родината си, наричайки я бунище, блато и т.н. Мъка, мъкааа..., затова мълчат

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет