Братя Найденови: Когато Efbet започна да печели, Божков ни сложи в черния списък и поиска бизнеса ни

  • 23 декември 2019 22:14

  • 31981
  • 16
Братя Найденови: Когато Efbet започна да печели, Божков ни сложи в черния списък и поиска бизнеса ни
©

Братята Цветомир и Боян Найденови, собственици на компанията Efbet, дадоха ексклузивно интервю за "Банкеръ". В него те разкриха как е стартирал общия им бизнес с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, кога е настъпил разрива между тях и кога той е започнал да прави опити да заграби семейната им компания.

"Баща ни направи "Еврофутбол" 90-та година, след обединението на двете Германии. Той започна да прави бланки за мачовете с коефициентите и тн. Започна да ги разпространява из София. После купихме първия си игрален автомат и купихме знаковото кафене "Колумбия". Така започнахме бизнеса си. Всичко си е изцяло наша идея и ноухау. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ни беше клиент в кафето. Идваше да си пие кафето с много захар. И така три години. Започнахме да си печелим много добре от нашия бизнес. Тогава, април месец 93-та година, чухме, че ще се въвежда първата наредба за хазарт. Решихме да станем партньори с Илия Павлов, за да може да влезем в новите регулации. Искахме да чувстваме сигурност, защото усещахме, че това ще стане голям бизнес и няма да е по-силите на тогавашните ни финансови възможности. Пак повтарям, че тогава си печелихме много добре. Илия Павлов обаче тогава беше в САЩ за един месец и нямаше как да го чакаме. Чухме, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от иска да прави подобна игра и решихме да отидем при него, да бъдем партньори, а не конкуренция. Той каза - ОК. 60% на 40% в моя полза. Това устройва ли ви? Казахаме, да устройва ни. После доведе Тумпаров и каза, че това ще ни бъде управителят. Каза - дайте му 3% и аз ще му дам 3%. После доведе Бекяров и каза - подарете му от вашите 5%. Ние казахме - хубаво. Само мир да има. Така започнахме. Това е новата част на Еврофутбол, защото ние за периода 90-93 година имахме пунктове в София, Пловдив, Благоевград, Смолян, Мездра и Плевен. Тогава още нямаше регулация и всичко влизаше в комунистическия член за забрана на хазарта", разкри Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в

 

Как българи се опитаха да купят румънски журналисти

 

"Интересното е, че когато направихме съдружието с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, парите за създаването на "Еврофутбол" ги даде нашето семейство. Васил не даде една стотинка. Това му е запазена марка. Не знам дали 60% на 40% му е запазена марка, но той винаги ни е казвал, че не е инвеститор и никога не сме го виждали да инвестира, дори когато сме го карали. Уговорката ни беше, че трябва да даде пари според процентната уговорка - 60% на 40%. Всеки път казваше - дайте ги вие, аз после. "Еврофутбол" от самото начало си беше добра и печеливша компания", категоричен бе Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в

 

 

"Ние с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от сме партньори в около 10 фирми. Но ние имаме още около 70 фирми, които са си наши и си развиваме отделен бизнес. Това си е наш самостоятелен бизнес на фамилията и той няма нищо общо. Той искаше да заграби този бизнес, в частта хазарт. От 2000 година сме приканвали нашите български съдружници да направим интернет залагания. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от обаче винаги казваше - аз интернет хазарта ще го забраня в България. Тумпаров примерно казваше - кой ще играе интернет казино? Хората искат да ги обслужва някое момиче на живо. До 2003 година си губихме времето само да им предлагаме този вариант на бизнес. После, защото 2002 година продадохме пропорционално 49% на Сократис Кокалис от Еврофутбол, решихме да предложим интернет бизнеса и на гръцките ни партньори. Те казаха, че точно сега това не им е приоритет, имат си други планове за развитие и интернет хазарта за тях няма бъдеще. Тогава решихме сами да си направим интернет бизнес. Отидох в Малта и стратирах процедурата по вадене на лиценз. Това беше 2004 година. Една година ни отне да извадим лиценз. После докато стартираме с платформи, софтуери и тн. може би 2006 година, лятото беше първият тираж. Така започна всичко под марката "Балкан бет". В Малта фирмата се казваше "Еврофутбол Лимитед". В Малта беше центърът, в който се вадиха лицензи за такива игри. В началото беше трудно, губихме. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ни се смееше и повтаряше, че ще загубим парите на баща ни. Нямаше абсолютно никакъв интерес. В България тези онлайн игри се водиха незаконни до 2012 година, когато дойде първата регулация и приеха Закона за хазарта. Тогава Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ни сложи в черния списък на Държавната комисия по хазарта. Ние бяхме единствената компания, която е подала документ за лиценз съвсем честно, но ни сложиха в черния списък. Питахме Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и той каза, че няма нищо общо. Но България е малка страна и точно тези, които ни сложиха в черния списък, ни казаха, че той седи зад това", обяви Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

Васил Божков

 

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

 

"Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от може би видя, че Efbet  е сайт номер едно в България. Явно тогава му се изостри апетита. Неговите заплахи имаха градация. На 12 юни искаше само 51% от Efbet. На следващите срещи обаче поиска целия ни бизнес с хазарта. Нашата позиция е елементарна. При него заплахата е - прехвърли ми 51%, иначе ще те ликвидирам. Ние обаче знаем, че ако му прехвърлим 51%, ще стане като в "Еврофутбол". Прехвърлихме му 60% и сега айде на улицата. Като му прехвърлим 51% ще се случи абсолютно същото. Кое му пречи да ни ликвидира и то с нашите пари?. Затова вадим всичко на светло", категоричен бе Найденов. 

 

Цветомир Найденов: Васил Божков ме заплаши с убийство 

 

Разривът между съдружниците в Еврофутбол Цветомир Найденов и Васил Божков е факт

 

Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

 

"Тези 205 млн. лева неплатени данъци са отделно от другите 265 млн. Ние ще пуснем сигнал и за тях. Имаме документация и за тях. Подадохме първите сигнали на 5 декември. Този проблем и това неплащане генерира сериозни проблеми след себе си и трябва да спре някога. По Закона за хазарта лицензът на "Национална лотария" може да бъде отнет незабавно. Пробивът е в Комисията по хазарта (б.а - ръководена е от Александър Георгиев), защото НАП не вижда декларациите. Такъв е закона. Деклрациите остават само в ДКХ и се виждат от трима души. НАП вижда само отчетите, а не декларациите. На Държавната лотария цифрите в декларацията са във втора и трета графа. На лотарите на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от цифрите са в четвърта и пета графа. За една и съща игра. Такова чудо няма. Ние сме 30 години в този сектор и за нас бомбата е заложена в ДКХ. Ние преди бяхме чували, но не сме го разследвали това. Сега осъзнахме, че лотариите на Божков не плащат коректно и ни стават свръх нелоялна конкуренция. Ние затова сме подали сигнали до Европейската комисия за защита на конкуренцията, до българската, защото Божков изкривява целия пазар като не плаща. Интересното е, че сега жълто-кафявите медии не защитават Божков. Явно нямат защитна реакция на проверките. Важното е, че държавата е реагирала. Ако ние бяхме в тази ситуация, досега да са ни взети всички лицензи. Шефът на ДКХ е Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент. Той е нов, но в тази комисия нещата си вървят по инерция", завърши Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

 

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева

 

Efbet пред БТА: Efbet не е и никога няма да бъде на Васил Божков

Последвайте канала на

Novini.bg
31981 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Тук излиза че ЕФ бет са свтци, те са същите

2020.02.03 | 12:31

16

Тук излиза че ЕФ бет са свтци, те са същите

Български офицер

2020.01.30 | 12:33

15

Само НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВЗВОД , ще ви оправи , ваш,та Мамица мутренско-разбойническа ......! Идва това време.....!!!

mamini dushicki

2019.12.24 | 20:27

14

Bili s drugarja Ilia Pavlov!

Mdaaa mnogo cesten buisiness i biznesmeni cisti kato kristalna voda!

A be izbjite se washta mama mutrenska da e.,ba!

Izbijte se edin drug i isvobodete BULGARIA ZAVINAGI!

ЛОЛОВ

2019.12.24 | 20:11

13

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО СТАВА НА ГОРНИТЕ ЕТАЖИ. КРАЖБИ НА 100%

Карабас Барабас

2019.12.24 | 18:42

12

Г-н Найденов който се допитва до личните си охранители милиционерите от софийско да му осигурят или насочат към килъри за да ги прати на Бошков и другия път не питай контингента от дружба и да им даваш списък със задачи за престъпления защото цяла София говори

ххх

2019.12.24 | 14:01

11

Печелят от заблудите и лакомиите на простолюдието за бързи и лесни печалби. Няма такова нещо в реалния живот,винаги печели този който държи играта.Пускат по някоя печалба за стръв и зарибяване. Лапнишарани в България колкото щеш....

Чавдат

2019.12.24 | 09:24

10

Защо блокираха сайта на 21.12.2019г.от 14 30 до 02 30 това са мошеници за мен

Нико

2019.12.24 | 08:49

9

Всички са в кюпа, да не се правят на разсеяни...

2019.12.23 | 22:44

3

Тези са на ръба, 250 милиона висящи и комарджиите пълен ташак

ПЕРО

2019.12.24 | 07:47

8

автомати,ел.рулетка....всичко,навсякъде е манипулирано 90/10 .Пускат "техен" човек да "спечели" дават му 1000 лева,другите пари прибират,човека го снимат,рекламират и това е ....

корупция

2019.12.24 | 04:37

5

Заедно са крили данаци и те са саочасници търсилиса гръб да не плащат данаци монопол да бъдат тои каза от 90те го. за милиарди стававапрос . В затвора заедно ,всичко да им вземат, детски градини да направят

ПЕРО

2019.12.24 | 07:38

7

Какви детски градини,за чаветата на мангалите...те раждат 11 годишни,не можете само със строителство да им насмогнете .Такива се наказват с изкуство-техните пари в полза на талантливи деца да се образоват .

Добави коментар

Водещи новини