Близо 5 часа държат дете със счупена ръка в забавачка без да му се окаже медицинска помощ

  • 22 декември 2019 19:44

  • 12836
  • 6
Близо 5 часа държат дете със счупена ръка в забавачка без да му се окаже медицинска помощ
© Pixabay (архив)

4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5 часа от персонала на детска градина без да му се окаже медицинска помощ.

Това става ясно от жалби на родителите до Агенцията за закрила на детето, полицията и регионалното управление по образование. Вместо работещите в детската градина да извикат медицински екип, те опитали да приспят детето, за да не плаче. Инцидентът се е случил на 10-ти декември, преди обяд в детска градина в кърджалийското село Габрово, съобщава Монитор. Родителите на пострадалия малчуган смятат, че по-голямо дете от сборната група го е бутнало. Служителките обаче не потърсили помощ от лекар, а му направили компреси и го успокоявали, че ще му мине. Впоследствие опитали да го приспят, въпреки синината, отока на ръката и плача на момченцето. Следобед училищен автобус прибрал децата по домовете им. Когато видели състоянието на сина си, родителите незабавно завели детето си в болницата в Кърджали. Там лекарите установили счупване и гипсирали ръката на 4-ри годишното момче. Към жалбата, която родителите са подали до няколко институции, има прикрепен медицински документ, удостоверяващ, че детето има фрактура на двете кости на предмишницата. 

Разследват насилие над 2-годишно дете в ясла в Ловеч

Припомняме, че през месец септември тази година, дете пострада в софийска детска градина, след като шкаф падна върху ръката му и премаза два от пръстите на момиченцето. По време на инцидента в групата е имало само един преподавател. Според родителите секцията е била необезопасена. Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред. Директорката на детското заведение също не отговаряше на телефонни обаждания и не се явяваше на работа.

КЗД се самосезира по случай със столична детска градина

Поради зачестилите инциденти родители настояват за видеонаблюдение в детските градини и ясли. В някой детски заведения се проведоха анкети за въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи на всички градини. За да се случи това, е необходимо 100 % съгласие както от учителите, така и от родителите.

Филип Епитропов
12836 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Искам Тошо

2020.03.20 | 21:44

6
Медийната свободия е крайно време да бъде спряна.Искам си социализма
Аз

2019.12.23 | 03:13

4

Вие луди ли сте? Как училищен автобус ще откара четири годишно дете? Що за абсурди пишете? Кой дава дете на автобус без родители? Има си наредби, които забраняват. Да ви вярват незапознатите на глупостите!

Д

2019.12.23 | 06:56

5

В малките населени места където няма детска градина във всяко селце, това е практика. В автобуса се качват и учителите и предават децата на родителите

Идиоти сте

2019.12.23 | 02:04

3

Коментиращите

!

2019.12.22 | 20:26

1

Така се "бори" демографската катастрофа, но един ден ще заиграят калашниците по много садисти и по ченгетата, които успокояват и се правят на страшни.

!

2019.12.22 | 20:33

2

Директорка на училище или детска градина е синоним на стара садистична празноглава мома, радваща се как деца се бият и която прикрива всякакви извращения.

Добави коментар

Водещи новини