Майката на единия от дилърите в Елин Пелин метнала през прозореца буркан с трева

Две групи са разпространение на дрога са задържани на територията на Елен Пелин. Втората се е състояла от 4-ма души. Те са  арестувани. Освен наркотици, при тях са намерени неистински пари - 260 000 евро. След анализ на ГДБОП се премина към арест - първо на едната група, а след това и на другата. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров пред журналисти, предаде репортер на NOVINI.BG. Характерното е, че те са имали подкрепата на своите роднини, уточни още той.

"Двете групи са се познавали и не са имали съвместен бизнес. Явяват се конкуренти. Зареждането с наркотични вещества, по - конкретно с марихуана и амфетамини, е ставало от депо в град София. То е било държано от лидера на групата, той е зареждал наркотиците и ги е разпределял в разфасовки", каза зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Разбиха втора наркогрупа в Елин Пелин

"Майката на едно от лицата е изхвърлила буркан със суха тревиста маса през прозореца, когато са се появили колегите, което значи, че е знаела с какво се е занимавала сина ѝ Майката на друг член на групата е осигурявала транспорт на наркотични вещества от София към Елин Пелин. Това е силно притеснително и говори за липсата на здрава семейна среда. Двете лица са родени 1995 г. Толерирането на каквато ѝ да е престъпна дейност от родителите е крайно неприемвливо", каза още Темелкиев.

По думите на Петров се е отворила пазарна ниша, която бързо се заема от друга група. "Добрата работа на службите е да не позволят това да се случи. Успяваме в сравнително ранен етап да неутрализираме сформиращите се групи", каза още той.

Спецпрокуратурата подхвана четирима, разпространявали наркотици

Темеклиев заяви, че депото в квартал "Триъгълника" в София бе разкрито в момента на зареждана с наркотици. Откритите банкноти са били от 100 евро с добро качество, допълни той.

"Две от задържаните лица са криминално проявени и осъждани. Роднинска връзка няма между тях. И четиримата задържани осигуряват дохода си чрез разпространение на наркотици", категоричен е Петров. 

По думите им основната дейност на групата е била на територията на община Елин Пелин. "Основно са комуникирали чрез мобилни приложения. Предната група, неутрализирана на 3 декември, са ползвали телефони - единият звъни, а това е означавало, че има нужда от зареждане с наркотици, а зареждачът затваря и след като зареди с дрога - връща позвъняване", разказа зам.- шефът на ГДБОП.

Коментари

 1. 2019.12.10 | 12:42

  бил съм в Урогвай в ОАЕ никога

 2. 2019.12.10 | 12:33

  Да се разследва как от пожарникар се става милионер, НСС започна разработка за нарко-трафик на лицата Б. Борисов и Сретен Йосич, но мадридския сержант направи Тиквата главсек на МВР заради спонсорираната му изборна кампания от Цветелина Владимирова.

 3. 2019.12.10 | 12:20

  И дъртите к....урви(майките) сега в пандиза заедно със копелетата си в пандиза

 4. 2019.12.10 | 11:55

  Ай сега мамчето и то в панделата, поне за една 5-тарка!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет