Откраднаха рядък папагал от Центъра за защита на природата в Добрич

Неизвестен открадна от Центъра за защита на природата и животните в Добрич папагал от редкия защитен вид "зелена амазона", който е дива форма, съобщават от ОД на МВР.

Крадецът е проникнал в помещението с още около 70 птици като е разбил катинара. 7-годишният Пепо, който е в неизвестност, е от семейството на големите папагали, много е дружелюбен, умен и социализиран, разказа директорът на зоопарка Християн Христов, цитиран от БТА.

По думите му птицата, чиято цена стига до 3000 лева, не може да бъде продадена на легалния пазар без документи за произход, които се съхраняват в зоопарка.

Зоопаркът във Варна се сдоби с рядък вид папагал

Посегателството не е извършено от случаен човек, а от познавач, който е идвал в зоологическата градина, оглеждал е и е откраднал най-ценната птица. Нека злосторникът да знае, че когато Пепо е стресиран, крещи и може да бъде чут надалече, каза директорът на зоопарка.

Християн Христов допълва, че ще направят всичко възможно да издирят птицата и ще търсят отговорност от фирмата, която охранява центъра. Зоопаркът в Добрич, който е изграден по българо-швейцарски проект, е дом на повече от 300 животни от 65 вида.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет