СДВР: Няма срутена стена след взрива в болница "Пирогов"

  • 27 ноември 2019 14:20

  • 613
  • 0
СДВР: Няма срутена стена след взрива в болница "Пирогов"
© bulphoto

Няма срутена стена след инцидента в болница "Пирогов". Това каза пред журналисти Стойно Цветков главен разследващ полицай от СДВР.

Стената е напукана и доколкото имам информация няма опасност за сградата и хората в нея, подчерта той.

По думите му в момента се извършва оглед от следователи, образувано е и досъдебно производство, ръководено от Софийска градска прокуратура.

Болница "Пирогов" работи при нормален режим

"В тази ситуация турдно някой би могъл да направи извод за причината за инцидента", каза той по повод съмненията за възникване на пожара вследствие на запалена цигари. "Няма пряк свидетел, който да каже каква е причината за възпламеняване - дали цигара, искра или късо съединение", допълни Цветков.

Изпълняващият длъжността директор на болницата проф. Николай Габровски подчерта, че не се е взривила кислородна бутилка. "Както всички болници, така и ние разполагаме и работим с медицински газове и един от тях е кислород", добави той.

По думите му системата за подаване на кислород се контролира непрекъснато, а в болницата има служител, който ежедневно контролира състоянието ѝ.

Проф. Габровски изрази категоричното си мнение, че аварията не е възникнала заради проблем с кислородната система. Тя функционира според правилата и нормите, работи нормално, каза още лекарят. Той посочи, че в болницата има охранителни външни камери, но в стаите на пациентите няма. Няма опасност за живота на обгазените пациенти, стана ясно от думите на проф. Габровски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини