Военнослужещи и хеликоптер втори ден гасят големия горски пожар в природен парк „Рила“

  • 28 октомври 2019 12:35

  • 926
  • 1
Военнослужещи и хеликоптер втори ден гасят големия горски пожар в природен парк „Рила“
© Министерство на отбраната

21 военнослужещи и техника се включиха в гасенето на пожара в природен парк "Рила". Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили втори ден оказват помощ в борбата с пожара, който гори в природен парк „Рила“ в землището над село Долно Осеново в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник. От 06.00 ч днес 21 военнослужещи и техника се включиха в погасяването на огъня.

Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) е от състава на Бригадно командване - Благоевград.

Военнослужещите са под ръководството на командира на трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване подполковник Кирил Спаневиков и на командира на ФОППБ капитан Николай Щурков. Пожарът обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация.

В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.

Радина Лазарова
926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ето това ни е армията

2019.10.28 | 12:57

1

5-6 човека .Циониската мафия ни унищожава умишлено,вече повече от 30 години.

Добави коментар

Водещи новини