Хванаха четирима иманяри в землището на село Ружица

Бързо производство за търсене на археологически обекти без разрешително е започнато в Районно управление на МВР – Каолиново след получен сигнал. Това съобщиха от ОДМВР – Шумен.

Около 15.00 часа на 12 октомври било съобщено, че в землището на село Ружица са забелязани мъже с метал детектори. На място веднага бил насочен полицейски екип. Установени били четирима мъже от Нови пазар - на 58, 59, 60 и 62 г.

Били изкопали овална дупка с диаметър около 40 см с дълбочина около 25 см. На място от четиримата били иззети били пет устройства с вид на метал детектор и четири лопати. В условия на неотложност били извършени претърсвания в домовете им.

В жилищата на Д.Д. на 58 г. и Р.Р. на 62 г. били намерени и иззети 12 обекта с вид на старинни предмети, метален кръгъл предмет с изобразена на него конска глава, 12 монети с вид на старинни и други два предмета с неправилна форма.

Експертиза ще установи дали това са културно-исторически ценности. Работата по образуваното производство продължава.

Коментари

  1. 2019.10.14 | 17:35

    ЗНАМ ЧЕ ОТ СРАМ ИМ Е КАЗВАНО ЧЕ СА БЪЛГАРИ НО НЕ ВЯРВАМ ЧЕ СА БИЛИ ТАКИВА НА ДЕЦАТА РАЖДАНИ СЛЕД 100 ГОДИШНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЪЛГАРКИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ И ПОСЛЕ 200 ГОДИНИ ГЪРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО ПОСЛЕ 500 ГОДИНИ ТУРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО НЕ ВЯРВАМ ИЗОБЩО ДА СЪЩЕСТВУВА ДОРИ ЕДИН БЪЛГАРИН

    1. 2019.10.14 | 19:08

      то не се знае майкати от какво е забременяла

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет