Ето ги родителите, които изоставиха бебето си в София 

  • 11 октомври 2019 06:33

  • 16802
  • 5
© Нова телевизия

Родителите, които изоставиха бебето си на етажна площадка в блок в София, бяха освободени от ареста снощи. Те отказаха да говорят за постъпката си пред камерата на Нова телевизия.

Преди няколко години 28-годишният Михаил създава семейство с 4 години по-млада от него жена. Родителите му обаче не харесват булката.

И все се карат, после си се сдобряват, разказва съседка.

Младото семейство остава да живее с майката и сестрата на мъжа. Единствено те работят и издържат всички. Появата на дете не успокоила обстановката. Напротив.

Съпругата му е била подложена на тормоз от близкия му роднински кръг, че детето плаче, че той не може да се справи, обяснява Бисер Петков, министър на труда и социалната политика.

В сряда малко преди края на работния ден, Михаил и жена му отишли в дирекция "Социално подпомагане" в квартал "Люлин", където заявили, че искат да изоставят сина си. Докато служителите търсели кой  да ги консултира, двойката напуснала службата с детето.

Около 21.40 часа на телефон 112 е получен сигнал за изоставено бебе в ж.к. "Люлин" 6. Веднага на място са изпратени автопатрул, който установява изоставяне на бебе в детско столче, обясни Йорданка Василева, инспектор в Детска педагогическа стая на 9 РУ. Кой и кога е решил момченцето да бъде оставено пред входната врата на дядо си по майчина линия, на този етап не е ясно.

Родителите нямат криминални регистрации. В хода на работа по досъдебното производство ще се назначи съдебно - психиатрична експертиза, която ще установи тяхното психично състояние, заяви Йорданка Василева.

28-годишният Михаил има ТЕЛК решение заради умствено заболяване. На негово име обаче социалните открили регистрирани 4 фирми, което няма да позволи семейството да получава помощи. Заради съмнения, че може да е злоупотребено с данните на лице в неравностойно положение, прокуратурата вероятно ще започне разследване.

Novini.bg
16802 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.10.11 | 08:38

1

Айде сега върнете тия 4 фирми на който се е отървал от тях и ще повярвам, че има такава държава.

Оппалянка!

2019.10.11 | 09:14

2

Значи, родителите оставят детето в социалните, а не е ясно как детето се появява пред вратата на дядото и бабата!?!? Правилно ли съм разбрал?

2019.10.11 | 18:02

3

Тези изроди защо не са в затвора ?!!!?!

BAI GANIO

2019.10.11 | 22:47

4

CIALATA NACIA E KE NE FFFFFFFFFFFFFFFFF

миризливия циганин-

2019.10.12 | 11:55

5

Е БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА ЕВРЕЙСКАТА-ЦИОНИСКА МАФИЯ,КОЯТО НИ УНИЩОЖАВА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ СЪС ФАЛШИВАТА ПРЕСТЪПНА "ДЕМОКРАЦИЯ".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини