БАПЗГ с позиция по повод жестокото убийство на фелдшер в село Орешник

  • 09 октомври 2019 15:44

  • 520
  • 0
БАПЗГ с позиция по повод жестокото убийство на фелдшер в село Орешник
© Булфото

Ние от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи сме потресени от жестокото убийство на фелдшер Димитър Факиров, докато е изпълнявал своя професионален дълг.

Това се казва в официална позиция от БАПЗГ по повод жестокото убийство на фелдшер в село Орешник, която публикуваме без редакторска намеса:

"72-годишният специалист дълги години е работил в Здравната служба на село Орешник, община Тополовград. След трагичния инцидент жители на селото споделиха пред медии, че фелдшер Факиров е бил всеотдаен към пациентите си и се е ползвал с тяхното доверие и уважение. На 08.10.2019 г. той за пореден път е бил на работното си място, за да помага. Но вместо благодарност е получил смъртоносни удари с нож от агресивен пациент. Полицията в спешен порядък успя да издири и задържи предполагаемия извършител, който е криминално проявен. Като съсловна организация настояваме за бързо и справедливо съдебно производство като се изпълнят всички залегнали в закона наказателни мерки за тежко престъпление към медик по време на работната му смяна.

БАПЗГ за пореден път апелира за повече толерантност и уважение на пациентите към медиците, които изпълняват своя дълг с висок професионализъм, отговорност и всеотдайност. От всички нас - отговорни институции, пациенти и техни близки, медии, цялото общество - зависи да дадем категоричен отпор на агресията, така че да не се случват физически и вербални нападки към медици, които често водят до тежки физически и морални последствия, а понякога дори до трагичен край. Нека покажем като общество, че сме силни и няма да позволим да се потъпкват законите и човешкия морал!".

Филип Епитропов
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини