Пиян шофьор помете паркирана кола в Лом и избяга

  • 08 октомври 2019 11:02

  • 259
  • 1
Пиян шофьор помете паркирана кола в Лом и избяга
© Булфото (архив)

Пиян шофьор е блъснал паркиран лек автомобил в град Лом и избягал от мястото на катастрофата. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана.

Инцидентът е станал на 7 октомври 2019 г. около 15.00 часа на ул. „Цар Петър“ в град Лом. 51-годишен водач при управление на лекия си автомобил „Киа Сепиа“ поради движение с несъобразена скорост на десен завой губи контрол над МПС-то и блъска паркирания плътно вдясно по посока на движението лек автомобил „Фолксваген Поло“. Водачът не спира и напуска местопроизшествието.

При реализираното ПТП са нанесени щети по двете МПС-та. Същия ден в 15.50 часа водачът е установен от служители на пътен контрол при РУ - Лом.

При извършената му проверка за употреба на алкохол с техническо средство „алкотест 7510“ са отчетени 1.78 промила в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Той не приема показанието на техническото средство и е направил кръвна проба в МБАЛ - Лом. Съставени са му 2 акта по ЗДвП. По случая е образувано бързо производство.

Водачът не е задържан в арестното помещение на РУ - Лом поради здравословни причини. Работа по случая продължава РУ - Лом.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ddt

2019.10.08 | 21:51

1

vsichko stano lom

Добави коментар

Водещи новини