Издирват шофьорите, карали в аварийна лента по време на почивните дни

  • 09 септември 2019 20:23

  • 2401
  • 5
Издирват шофьорите, карали в аварийна лента по време на почивните дни
© Булфото (архив)

След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за всички джигити. Камерите на КАТ показаха шофьори, които се опитват да изпреварят километричните задръствания през аварийните ленти на магистралите. 

От „Пътна полиция” обещаха да търсят нарушителите по регистрационните номера на автомобилите, след като от Нова телевизия им предоставиха всички заснети от граждани нарушения.

Шофирането в аварийната лента на магистрала се наказва с глоба в размер на 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца. От началото на 2019-а досега има 99 съставени санкции за нарушението.   

„Започваме да събираме доказателства кога, къде и от кой е извършено нарушението. Ако те са безспорни, ще се вземе отношение”, заяви Калоян Драганов от „Пътна полиция”.

В същото време от полицията обещават да засилят контрола за каране в аварийната лента. 

„Имаме и патрулни автомобили, които са в движението. Движат се със скоростта на потока, без да пречат на останалите участници. И при констатиране на нарушение от тяхна страна, незабавно се вземат мерки - пише се акт и след това се издава наказателно постановление”, каза още  Драганов.

„За трите летни месеца заловените нарушители са 37. От началото на годината до настоящия момент тяхната бройка е 99”, допълни Драганов.

Едва около половината нарушители действително са били санкционирани.

Редица законодателни разпоредби забавят този процес. Целта е тези хора да бъдат глобени, да бъде събрана глобата в рамките на няколко дни, а не да бъде проточена във времето с месеци и години”, каза още Любка Маринова от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2401 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
и ко

2019.09.10 | 09:30

5

Да бяха сложили тяхна камера. то от записи на телефони, едва ли ще мине в едно съдебно дело. Иначе за 97 нарушители - това само за ден, които минават в аварийната :)

Този

2019.09.09 | 22:05

1

Издирват дедовия. Кой и къде направил записа. Намерете поне 10 свидетеля да потвърдят. Дали номерата са истински, или някой ги е фалшифицирал. За една година написали цели 39 акта за каране в аварийната лента. Жалка картинка. Тарикатите си правят каквото си искат. Будалите висим в задръстването, а кервана си върви...

Ххахахаха

2019.09.10 | 08:33

4

Ти изби рибата бухахаха, е грам логика да няма в тая кратуна.

.

2019.09.10 | 01:48

2

Ти колко си бавен, какви 10 свидетеля? Дали номерата били истински - ами нали като проверят ще видят дали номера е регистрирам на марка, модел и цвят като от заснетото.

Гост

2019.09.10 | 08:10

3

В Англия , след като са те заснели в нарушение , не им трябват никакви доказателатва - плащаш като поп , че и ти добавят точки , та да ти държи влага !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини